Pełnowartościowy, świeży i gorący obiad z maszyny lub wydawany na wynos to coraz częściej wybierana forma sprzedaży w gastronomii.
Ostatnie tygodnie pokazały, że firmy działające w tej branży wykazują się olbrzymią kreatywnością, by przestawić się na coraz bardziej popularną sprzedaż jedzenia na wynos.
Specjalnie pod ich potrzeby stworzyliśmy aplikację FitCalculator, która służy do wyliczania wartości kalorycznych i odżywczych przygotowywanych potraw. Tak przygotowane wartości można w szybki i prosty sposób umieścić na opakowaniu.
FitCalculator™ – jest oprogramowaniem, które służy do wyliczania wartości kalorycznych i odżywczych przygotowywanych potraw. System FitCalculator™ jest rozwiązaniem dedykowanym dla sektora HoReCa: producentów żywności, restauracji i innych organizacji, które wyliczają wartość energetyczną i składniki odżywcze przygotowywanych potraw.
Do podstawowych funkcji FitCalculator™ należą:
- baza danych składników odżywczych wraz z możliwością ich edytowania;
- proces komponowania posiłku i wyliczania dla niego wartości kalorycznych i odżywczych;
- baza danych skomponowanych posiłków wraz z możliwością ich edytowania;
- obsługa dwóch wersji językowych: polskiej i angielskiej.
System zawiera dwa katalogi:
- katalog składników;
- katalog produktów/potraw gotowych.
W każdym z katalogów użytkownik ma możliwość dodawania nowych elementów, jak również edycji i usuwania istniejących elementów katalogu. Dodatkowo, w przypadku katalogu produktów/potraw gotowych istnieje możliwość eksportu całego katalogu do postaci pliku XLSX, a szczegółowych informacji o poszczególnych potrawach do pliku PDF.
Wyliczanie wartości odżywczych potrawy zostało maksymalnie uproszczone. Proces uruchamia się przyciskiem-skrótem znajdującym się w głównym menu systemu. Do wyliczenia użytkownik potrzebuje jedynie informacji o wadze poszczególnych składników w potrawie.
System przechowuje i prezentuje informacje o następujących wartościach energetycznych i odżywczych:
- wartość energetyczna (kcal i kJ);
- białko;
- tłuszcze;
- tłuszcze nasycone;
- węglowodany;
- cukry;
- sól;
- błonnik;
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, B12, C, D, E, K;
- Makroelementy: Ca, P, Mg, K, Na, Cl, S;
- Mikroelementy: Fe, Zn, Cu, Mn, F, I, Se, Cr;
- Alergeny: Orzeszki ziemne, Seler, Sezam, SO2, Soja, Orzechy, Gorczyca, Mięczaki, Laktoza, Gluten, Ryby, Jaja, Skorupiaki, Łubin.
Pełnowartościowy, świeży i gorący obiad z maszyny lub wydawany na wynos to coraz częściej wybierana forma sprzedaży w gastronomii.
Ostatnie tygodnie pokazały, że firmy działające w tej branży wykazują się olbrzymią kreatywnością, by przestawić się na coraz bardziej popularną sprzedaż jedzenia na wynos.
Specjalnie pod ich potrzeby stworzyliśmy aplikację FitCalculator, która służy do wyliczania wartości kalorycznych i odżywczych przygotowywanych potraw. Tak przygotowane wartości można w szybki i prosty sposób umieścić na opakowaniu.
FitCalculator™ – jest oprogramowaniem, które służy do wyliczania wartości kalorycznych i odżywczych przygotowywanych potraw. System FitCalculator™ jest rozwiązaniem dedykowanym dla sektora HoReCa: producentów żywności, restauracji i innych organizacji, które wyliczają wartość energetyczną i składniki odżywcze przygotowywanych potraw.
Do podstawowych funkcji FitCalculator™ należą:
- baza danych składników odżywczych wraz z możliwością ich edytowania;
- proces komponowania posiłku i wyliczania dla niego wartości kalorycznych i odżywczych;
- baza danych skomponowanych posiłków wraz z możliwością ich edytowania;
- obsługa dwóch wersji językowych: polskiej i angielskiej.
System zawiera dwa katalogi:
- katalog składników;
- katalog produktów/potraw gotowych.
W każdym z katalogów użytkownik ma możliwość dodawania nowych elementów, jak również edycji i usuwania istniejących elementów katalogu. Dodatkowo, w przypadku katalogu produktów/potraw gotowych istnieje możliwość eksportu całego katalogu do postaci pliku XLSX, a szczegółowych informacji o poszczególnych potrawach do pliku PDF.
Wyliczanie wartości odżywczych potrawy zostało maksymalnie uproszczone. Proces uruchamia się przyciskiem-skrótem znajdującym się w głównym menu systemu. Do wyliczenia użytkownik potrzebuje jedynie informacji o wadze poszczególnych składników w potrawie.
System przechowuje i prezentuje informacje o następujących wartościach energetycznych i odżywczych:
- wartość energetyczna (kcal i kJ);
- białko;
- tłuszcze;
- tłuszcze nasycone;
- węglowodany;
- cukry;
- sól;
- błonnik;
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, B12, C, D, E, K;
- Makroelementy: Ca, P, Mg, K, Na, Cl, S;
- Mikroelementy: Fe, Zn, Cu, Mn, F, I, Se, Cr;
- Alergeny: Orzeszki ziemne, Seler, Sezam, SO2, Soja, Orzechy, Gorczyca, Mięczaki, Laktoza, Gluten, Ryby, Jaja, Skorupiaki, Łubin.